VIDEO: Syyshauen kalastusta Kuhmossa – Kahden tärpin reissu

Raapaisin kasaan pienen koosteen viime viikon Kuhmon syyslomareissulta. Ensimmäisen päivän tärpittömyyden jälkeen vaihdoin paikkaa uusille vesille, joilta en ollut aiemmin käynyt haukea kalastamassa. Se kannatti, ja tämän vuoden suurin kala puraisi shadia lähes 7 tunnin hiljaisen jakson jälkeen. Kalastan aika vähän asiakseni haukea, joten metrikala maistuu aina erittäin hyvältä!

more “VIDEO: Syyshauen kalastusta Kuhmossa – Kahden tärpin reissu”

VIDEO: Rautukalassa Finnmarkissa, Norjan Lapissa

Suuntasimme elokuun lopulla viikon kalastusvaellukselle Finnmarkiin. Pääasiallisena kohdekalana oli taimen, mutta reissun viidentenä päivänä pääsimme myös potentiaalisille rautuvesille. Juho ja Teppo lähtivät packraftilla järvelle, ja suunnistimme Samuelin kanssa tutkimaan pienempiä vesiä leirin ympärillä. Tällä kertaa jälkimmäinen kaksikko veti pidemmän korren.
more “VIDEO: Rautukalassa Finnmarkissa, Norjan Lapissa”

Tuntemattomilla vesillä – Kalastusvaellus Norjan Lapissa, Finnmarkissa

Norjan pohjoisin lääni, Finnmark, kätkee sisäänsä enemmän jokia kuin kalamies ehtii elinaikanaan tutkia. Vuoden kohokohdaksi muodostunut kalastusvaelluksemme suuntautui viime elokuussa jälleen yhdelle niistä. Tuttu kaveriporukka, tuntemattomat vedet. (Teksti on julkaistu Metsästys ja kalastus -lehden numerossa 6/2019.)

more “Tuntemattomilla vesillä – Kalastusvaellus Norjan Lapissa, Finnmarkissa”