Packraftilla monipuolisuutta vaellukselle ja kalastukseen

Kaupallinen yhteistyö: Melomo

Reppulautalla eli packraftilla tarkoitetaan pieneksi pakkautuvaa, ilmatäytteistä kumikajakkia. Painonsa puolesta sen jaksaa kantaa muun vaellusvarustuksen mukana syvemmällekin erämaahan. Myös kalastaminen onnistuu packraftistä.

Viimeisimmillä pohjoisen reissuilla meillä oli matkassa Melomon MRS Microraft L -packraft. Norjan vaelluksella hyödynsimme sitä niin varusteiden liikuttamisessa kuin kalastamisessakin. Suomujoen vaelluksella Juho sen sijaan meloi packraftilla perinteisen kanootin sijasta. Voit katsoa reissupostaukset ja -videot jutun lopusta.

Mitä hyötyjä muutaman kilon lisäkantamus tarjoaa vaeltajalle ja kalastajalle? Poimin mielestäni kolme olennaisinta pointtia.

Keskiyön kalastusta pacraftilla Vätsärissä

1. Packraft tarjoaa lisää mahdollisuuksia reittisuunnitteluun

Jos rinkkavaellukseen haluaa yhdistää melomista, varusteiden mukana kulkeva packraft on huomattavasti kanoottia kätevämpi ratkaisu. Matkalle osuvat vesistöt voi oikaista aalloilla ja jalkapatikan ajaksi vene tyhjenee reppuun. Kapeat kannakset tai koskipätkät voi ohittaa myös kantaen sitä kainalossa, mutta osaavan melojan käsissä reppulautalla selviää kyllä kuohuissakin. Packraft täyttyy nopeasti ilmapussin avulla, täyttöoperaatio näkyy alla olevalla videolla.

2. Varusteet kulkevat packraftissa kevyemmin

Packraftin kyytiin ja sisään mahtuu yllättävän paljon kampetta ja jokia tai järviä seurailemalla kampetta on mahdollista kuljettaa vesiteitse. Packraft-pakettiimme kuului ISS-säilytysjärjestelmä, jonka avulla iso osa leirivarusteista kulki Juhon paatissa Norjan vaelluksen paluumatkalla. Ilmaponttooneihin pystyy pakkaamaan hyvin esimerkiksi makuupussit, makuualustat ja teltan. Lisäksi meloja voi sitoa keulan päälle oman rinkkansa.

Kalastusvaellus Vätsärissä

3. Tunturikalastaja hyötyy lisäulottuvuudesta

Reppulautan kyydistä kalastaminen, myös perhon heittäminen, onnistuu hyvin. Etenkin järvikalastajan näkökulmasta laajempi ulottuvuus voi tuoda joskus ratkaisevan edun rannalta kalastukseen nähden. Tietäähän moni vaelluskalastaja tilanteen, kun tunturijärvi porisee tuikeista, mutta perho ei millään lennä riittävän kauas.

 

Katso packraftin täyttäminen kohdassa 26.40:

 


Blogipostauksia packraft-reissuilta:

Packraft-vaellus Vätsärissä
Melontavaellus Nuorttijoella
Kalastusvaellus Norjan Lapissa, Finnmarkissa
Melonta-kalastusvaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa


Lue muita juttuja kalastusvaelluksilta tästä.